Vapaaehtoistyö

Vammel ry:n jäsenyhdistysten toiminta pyörii valtaosin vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoiset ohjaavat yhdistysten ryhmiä, tiedottavat, hoitavat yhdistyksien luottamustoimia, siivoavat, laittavat ruokaa, keittävät kahvia, kuskaavat tavaroita ja ihmisiä, järjestävät arpajaisia ja erilaisia tapahtumia, neuvovat, ohjaavat, osallistuvat koulutuksiin, toteuttavat yhdistysten organisoimaa vapaaehtoistoimintaa (esim. laitosvierailuja, asiointiapua, vanhusten ulkoiluttamista jne) ja vaikuttavat asioihin monella tasolla. 

Vuonna 2015 Vammelin jäsenyhdistysten vapaaehtoiset mahdollistivat vertaistuen ja virkistyksen yli 1 500:lle yhdistysten toiminnassa mukana olevalle ihmiselle* sekä osallistumisen mahdollisuuden tuhansille Varkauden seudulla asuville! Osallistuminen vapaaehtoistyöhön lisää tutkitusti myös vapaaehtoisen tyytyväisyyttä elämäänsä.

Jos haluat olla mukana tärkeässä työssä upeassa vapaaehtoisten porukassa, ota yhteyttä Vammelin toimistolle tai suoraan jäsenyhdistyksiin. Voit ilmoittautua myös vasemmalla palstalla olevalla lomakkeella.

*Kyselyyn vastasi 10 Vammel ry:n tuolloisista 33 jäsenyhdistyksestä.

Vapaaehtoistyö pähkinänkuoressa

Yhteistyötä Varkauden lukion kanssa

Varkauden lukion opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kurssi tekemällä vapaaehtoistyötä Vammel ry:n jäsenyhdistyksissä. Alla on listattu muutamia tehtäviä. Jos niistä ei löydy itselle sopivia, voit ottaa yhteyttä Vammelin toimistolle, niin mietitään yhdessä, mitä voisit tehdä!

Kurssi koostuu 38 oppitunnista (n. 25 tuntia), mikä pitää sisällään ohjauksen ja perehdytyksen.

Yhteydenottopyyntö/ vapaaehtoistyö

Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Vammel ry:n jäsenyhdistyksissä.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Ilmoittaudun vapaaehtoiskoulutukseen

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.