Vapaaehtoistyö

Vammais- ja potilasyhdistysten toiminta Varkaudessa pyörii valtaosin vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoiset ohjaavat yhdistysten ryhmiä, tiedottavat, hoitavat yhdistyksien luottamustoimia, siivoavat, laittavat ruokaa, keittävät kahvia, kuskaavat tavaroita ja ihmisiä, järjestävät arpajaisia ja erilaisia tapahtumia, neuvovat, ohjaavat, osallistuvat koulutuksiin, toteuttavat yhdistysten organisoimaa vapaaehtoistoimintaa (esim. laitosvierailuja, asiointiapua, vanhusten ulkoiluttamista jne) ja vaikuttavat asioihin monella tasolla. 

Jos haluat olla mukana tärkeässä työssä upeassa vapaaehtoisten porukassa, tutustu www.vapaaehtoistyo.fi -sivustoon tai ota yhteyttä Vammel ry:n toimistoon.

 

Vuonna 2015 Vammelin jäsenyhdistysten vapaaehtoiset mahdollistivat vertaistuen ja virkistyksen yli 1 500:lle yhdistysten toiminnassa mukana olevalle ihmiselle* sekä osallistumisen mahdollisuuden tuhansille Varkauden seudulla asuville! Osallistuminen vapaaehtoistyöhön lisää tutkitusti myös vapaaehtoisen tyytyväisyyttä elämäänsä.

*Kyselyyn vastasi 10 Vammel ry:n tuolloisista 33 jäsenyhdistyksestä.

Vapaaehtoistyö pähkinänkuoressa

Yhteistyötä Varkauden lukion kanssa

Varkauden lukion opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kurssi tekemällä vapaaehtoistyötä Vammel ry:n jäsenyhdistyksissä. Ota yhteyttä Vammelin toimistolle tai täytä vasemmalla oleva yhteydenottolomake, niin mietitään yhdessä, mitä voisit tehdä!

Kurssi koostuu 38 oppitunnista (n. 25 tuntia), mikä pitää sisällään ohjauksen ja perehdytyksen.

Vapaaehtoistyo.fi/varkaus
Valikkoryhmien tiedot

Yhteydenottopyyntö/ vapaaehtoistyö

Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Vammel ry:n jäsenyhdistyksissä.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.